viernes, 11 de junio de 2010

Una enquesta diu que la immigració és el problema més greu de Badalona

Una enquesta d'imatge i balanç de la gestió municipal de Badalona realitzada el març de l'any passat per la Diputació de Barcelona assenyala que la immigració és el principal problema de la ciutat, al davant de la seguretat ciutadana i la neteja. Tot i fer-se el 2009, el govern va fer públic el treball ahir, després que el PP revelés algunes de les conclusions del document i acusés l'alcalde, Jordi Serra, de voler-lo «amagar». El regidor de Recursos Interns de l'Ajuntament, Francesc Serrano (PSC), va respondre que l'enquesta també destaca altres aspectes positius i que no és més que una «eina de treball intern» que no cal ensenyar.

L'enquesta realitzada i finançada per la Diputació va consultar telefònicament 800 residents a la ciutat el març de l'any passat. I segons els entrevistats el problema més greu de Badalona és la immigració –32%–, seguit per la seguretat ciutadana –15,4%– i la neteja –13,8%–. L'atur –7%–, l'incivisme –6,8–, els impostos –6,6%–, l'aparcament –6,4%– i l'estat d'algunes zones concretes –6,1%– són en un clar segon terme pel que fa a les preocupacions dels ciutadans. Segons el document, el fet migratori no surt gaire ben parat, ja que el 46,8% dels consultats creu que els residents no comunitaris són «més aviat perjudicials» per a Badalona i el 84% creu que aquests habitants són molt o bastant nombrosos a la ciutat. En aquest sentit, l'estudi indica que els percentatges són molt similars als del 2004 –l'any en què la Diputació va fer l'últim d'aquests treballs–, tot i que han crescut prop d'un 10% els que pensen que els estrangers són perjudicials. Una sensació, aquesta, menys estesa en la població d'entre 18 i 34 anys, els que més pensen que aquest sector de la població és beneficiós. Comparada amb ciutats similars a Badalona, la convivència i la integració de la població immigrada és igual per al 31% dels entrevistats, mentre que és pitjor pel 25,3% i millor pel 20%. L'estudi distribueix els residents entre quatre zones de la ciutat i, a grans trets, són les corresponents als barris de la Pau, la Salut, Llefià, Sant Roc i Artigues on més s'opina que els immigrants són més aviat perjudicials i que la seva convivència i la integració és pitjor a Badalona que en d'altres llocs.

Un estudi «amagat»

Aquestes conclusions sobre el fet migratori van ser ahir destacades pel grup municipal del PP i pel seu líder, Xavier García Albiol, que a banda de defensar que el seu diagnòstic sobre els problemes de la ciutat «coincideix amb la visió que manifesten els veïns en aquesta enquesta», va acusar l'alcalde de Badalona, el socialista Jordi Serra, de voler «amagar» aquestes conclusions per «por» a ser conegudes arreu de la ciutat. En aquest sentit, el PP va dir ahir que fa pocs dies que ha tingut coneixement de l'existència d'aquest document a través de la Diputació, i va lamentar que Serra no hagués fet el que passa «normalment» amb aquestes enquestes, que són «donades a conèixer públicament o bé són facilitades a tots els grups municipals dels ajuntaments».

No hay comentarios:

Publicar un comentario