lunes, 31 de mayo de 2010

L'Ajuntament de Santa Coloma vol recol·locar per decret tres implicats en el «cas Pretòria».

L'Ajuntament de Santa Coloma ha aprovat en un decret la creació d'uns llocs de treball de rang suposadament superior que serviran per recol·locar tres dels involucrats en el cas Pretòria. Es tracta de Pascual Vela i Lluís Falcón, dos dels imputats en la trama i antics directors gerents del consistori, i de Manel Sierra, exgerent de Gramepark, destituït per l'Oficina Antifrau de Catalunya. Abans d'ocupar els seus càrrecs de responsabilitat dins l'organigrama municipal, tots tres ja eren funcionaris. Quan l'alcaldessa va decidir destituir-los –en el cas de Sierra, va ser l'oficina Antifrau–, no van tornar al seu lloc perquè l'havien ocupat altres persones que ja havien adquirit les places, fet que va provocar una situació anòmala i va forçar el govern a crear uns càrrecs fets gairebé a mida.

Tota la informació a:

http://www.elpunt.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/175548-lajuntament-de-santa-coloma-vol-recolmlocar-per-decret-tres-implicats-en-el-lcas-pretoriar.html

Desestimats dos recursos presentats per la CUP sobre l’afer de Can Fàbregas

Notícia d'El Capgros Mataró.

El jutjat contenciós administratiu número 16 de Barcelona ha declarat inadmissible un dels recursos que la Candidatura d’Unitat Popular va presentar respecte l’afer de Can Fàbregas. En concret, es tractava d’un recurs a una resolució del director general del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya que comunicava a l’Ajuntament que no calia autorització pel trasllat d’elements catalogats de Can Fàbregas, ja que es tractaven d’un bé d’interès local i no nacional. EL jutge ha declarat inadmissible el recurs perquè es refereix a un acte de tràmit que no resol cap procediment i per tant no és susceptible de ser impugnat tal i com demanava la CUP.

D’altra banda, un jutge de Mataró també ha decidit arxivar un altre dels recursos que havia interposat la CUP. De fet, havia estat la mateixa formació la que va demanar retirar-lo. El recurs feia referència a un decret d’Alcaldia en el qual s’aprovava el projecte d’enderroc d’unes edificacions adjacents a la nau catalogada de Can Fàbregas i de Caralt. L’Ajuntament de Mataró ha desmuntat la nau per vendre-li el solar a El Corte Inglés, que preveu construir-hi uns grans magatzems. El projecte, però, continua pendent de la resolució judicial del cas. L’alcalde, Joan Antoni Baron, està imputat per un presumpte delicte d’ordenació del territori i contra el patrimoni històric.

El antiguo Abanderado cierra la planta de producción y despide a 93 personas.

Noticia de El Tot Mataró.

La planta de producción del antiguo Abanderado cierra oficialmente su planta de producción de Mataró dejando en la calle a 93 trabajadores. Así lo ha confirmado la empresa DB Apparel en un comunicado emitido el pasado jueves 20 de mayo. Los motivos del cierre son, según el comunicado, “las adversas condiciones del mercado y la acumulación de pérdidas”. La empresa añade que durante los últimos tres años, la planta ha operado con unos costes demasiado elevados que han provocado “continuas pérdidas”, motivo añadido a la disminución de ventas que ha llevado a la decisión final.

EL cierre afecta a 93 trabajadores de la planta, 66 de fábrica y 27 de oficina. Esta decisión fue comunicada el mismo jueves a los comités de empresa y sindicatos con la intención de iniciar un proceso de consultas. La empresa cree que estos despidos son “una medida indispensable” para asegurar el futuro de la compañía al estado. DB Apparel aprovecha para confirma la intención de la empresa de seguir en Mataró con las oficialas en El Rengle.

Inauguren el Parc de Rocafonda, nou pulmó verd.

Notícia d'El Tot Mataró.

Mataró ja té enllestit el seu nou pulmó verd. Diumenge va inaugurar el Parc de Rocafonda amb ple d’activitats i una concurrència que va poder comprovar, com ho van fer també les autoritats amb l’Alcalde Baron i el Conseller Nadal al capdavant, les possibilitats d’aquest nou espai que arriba als 25.000 metres quadrats. La nova zona verda relliga equipaments ja existents al barri, funciona en paral•lel a la Riera de Sant Simó i ve a ser un passeig continu.
El nou parc és fill de les ajudes de la Llei de Barris que Rocafonda va “guanyar” fa dos anys. És l’obra més destacada i valuosa dins l’ajuda de prop de 7 milions d’euros. Una de les característiques que més va sobtar en la inauguració són els murs laterals del Parc, que estan tots ja grafitats amb antel•lació i que reprodueixen dibuixos del més menuts de l’escola Germanes Bertomeu.

L’Associació de Veins de Rocafonda ha demanat per escrit a l’Alcalde i la comissió del nomenclàtor que l’espai central del nou par es digui “Plaça Pep Manté”, per recordar el traspassat advocat laboralista, molt lligat al barri. Des de l’AV es defensa la denominació perquè “trobem en falta el reconeixement institucional que es mereix la seva persona, especialment en un territori del qual només la mort el va poder separar”, expliquen. Tanmateix, proposen per a tres dels nous espais noms “que són essència dels valors democràtics i republicans” com “Llibertat”, “Igualtat”, “Fraternitat”. L’AV també demanda que el poliesportiu remodelat del barri es digui Sílvia Parera.

lunes, 10 de mayo de 2010

Reclamen actuacions de manteniment urgents a les rieres de la comarca.

Notícia d'El Capgrós Mataró.

Les rieres del Maresme necessiten de forma urgent actuacions de manteniment per atendre en condicions els xàfecs de maig, que és, estadísticament, el mes més plujós a la comarca. Així ho ha advertit l’entitat mediambiental Natura, que alerta del mal estat de moltes de les rieres de la comarca. Segons explica Oriol Bassa, membre de l’entitat, la majoria de rieres estan plenes de canyes i materials que podrien dificultar el pas de les aigües pluvials i, en conseqüència, augmenten el risc d’erosió de marges, la destrucció d’infraestructures o fins i tot l’afectació a persones. Segons Bassa, a banda dels creixement natural dels canyers, l’abandonament de trams de canyes que fins ara els propis agricultors netejaven. La situació és especialment greu en casos com el de Cabrils. A Mataró, Bassa destaca l’estat en què es troba el tram final de la riera de Sant Simó.

La Generalitat, a través de l’Agència Catalana de l’Aigua, és la responsable de fer el manteniment de les lleres de les rieres, on creixen els canyers. Però segons denuncia Natura, aquestes tasques de moment no s’han realitzat i a més, haurien de fer-se de manera molt més periòdica. Tot i que els primers mesos de l’any 2010 han estat plujosos, el risc creix al maig quan, segons les estadístiques, cau el 70% de l’aigua de tot l’any. A més, els xàfecs de primavera, curts però intensos, poden acumular molta aigua en pocs minuts i causar problemes.


Precisament aquesta setmana, l’Agència Catalana de l’Aigua ha aprovat un finançament de prop d’1,3 milions d’euros per al manteniment il a conservació de lleres a la demarcació de Barcelona. Aquest pla preveu el desenvolupament de 118 noves actuacions que s’executaran entre el 2010 i el 2011. En el llistat d’actuacions s’hi inclouen les rieres de divuit municipis de la comarca, entre els quals també hi ha la riera de Sant Simó de Mataró. Fonts del departament de Medi Ambient n o han pogut detallar quina part del pressupost es destinarà a les actuacions de la comarca això com tampoc han pogut concretar el calendari d’execució dels treballs.

Caixa Penedès suspèn definitivament el procés de fusió amb Caixa Laietana

Notícia d'El Capgrós Mataró (Setmana del 7 al 13 de Maig):

Caixa Penedès ha decidit suspendre “definitivament” el procés de negociació per arribar a un acord de fusió amb Caixa Laietana, segons va anunciar la mateixa Caixa Penedès com ha fet rellevant davant la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) el passat dia 30. El director general de l’entitat, Ricard Pagès va comunicar així que queden trencades de forma definitiva les converses amb Caixa Laietana que es van iniciar el 25 de novembre del 2009. Les dues entitats s’havien donat un temps de marge per decidir la continuïtat del procés d’integració davant les discrepàncies sobre el disseny i el pla d’actuació de la fusió.

Caixa Laietana va declinar divendres, dia 30, valorar l’anunci fet per Ricard Pagès al CNMV. Fonts de l’entitat mataronina no han volgut confirmar ni desmentir la informació i únicament s’han remès a les paraules que el president de l’entitat Jaume Boter de Palau, va fer als mitjans el 18 d’abril, quan va admetre que “a la llarga o a la curta, haurem de pactar amb algú perquè ens forçaran a fer-ho”. El president de l’entitat, que va assegurar llavors que les relacions estaven “congelades”, descartava de moment la possibilitat de continuar sols. De fet, les dues entitats han manifestat sovint aquests últims mesos que “no es quedarien soles” i que s’acabarien integrant encara que fos amb alguna entitat de fora de Catalunya i a través del Sistema Institucional de Protecció (SIP).

El Ayuntamiento de Mataró, indeciso por implementar el “bicing”.

Noticia de El Capgrós Mataró (Semana del 7 al 13 de Mayo):

El Ayuntamiento hace años que estudia implementar un servicio público de alquiler de bicicletas en la ciudad, similar al “Bicing” de Barcelona. Pero no acaba de decidirse, puesto que encuentra muchos obstáculos para garantizar la viabilidad. La regidora de Movilidad, Núria Aguilar, explica que el área de Vía Pública (aún no ha llegado a una conclusión sobre si este sería un servicio favorable o no”. El principal problema radica en la orografía compleja de una ciudad que, en líneas generales, es llana del Camino de la Giganta hacia el mar, y muy cuesta arriba del Parque Central hacia arriba. La bicicleta es el vehículo sostenible por antonomasia, pero un “bicing” en Mataró podría serlo poco, defienden desde el Ayuntamiento. Entienden que se utilizaría la bicicleta para bajar des de los barrios altos, mientras que nadie lo haría para el camino inverso. “Nos podemos encontrar cada día con coches transportando bicicletas para reponerlas en los puntos de alquiler”, explica Aguilar, que encuentra que esto rompería con la sostenibilidad implícita del sistema “bicing”.

Hay otro elemento que frena al gobierno. La ciudad aún no está preparada para acoger un gran volumen de tráfico de bicicletas. Mataró, por otra parte, tampoco es especialmente cómoda para los ciclistas. Tan sólo cuenta con 9 kilómetros de carril bici y en este 2010 no está previsto desarrollar ninguno nuevo.